Hypotheken

Onafhankelijke assurantiebemiddelaar

Bent u op zoek naar een onafhankelijke assurantiebemiddelaar die samenwerkt met vrijwel alle aanbieders van financiële dienstverlening? Dan moet u bij Engel Financieel Advies zijn. Als u nog vragen heeft over onze diensten, kunt u deze stellen aan onze medewerkers.

Niet alleen starters zijn gebaat bij goed hypotheekadvies. Zij kunnen weliswaar alleen voor een annuïtaire aflossing kiezen, maar het is wel van belang de bijkomende risico’s in kaart te brengen. Maar ook bij verhuizen, verbouwen of de aankoop van een tweede huis komt veel kijken.

Blijft de hypotheek ook betaalbaar bij werkloosheid, arbeidsongeschiktheid, overlijden en pensionering? Wie zonder goed advies een hypotheek afsluit loopt het risico deze gevaren over het hoofd te zien.

Bespaar duizenden euro’s op jouw hypotheek

Banken adviseren slechts hun eigen hypotheken. Ga je een huis kopen? Dan ben je in veel gevallen voordeliger uit bij een hypotheekadviseur. Engel Financieel Advies kan honderden verschillende hypotheken adviseren.

Wat zijn jouw mogelijkheden?
  • We brengen alle financiële mogelijkheden in kaart
  • We vertellen jou óf en hoe jij een huis kunt kopen of verbouwen
  • We zetten jouw huidige maandlasten af tegen de nieuwe
  • We vergelijken de verschillende hypotheek- en rentevormen
  • We helpen jou een financieel plan uit te stippelen, voor nu maar zeker ook voor later
  • We vertellen je alles over hypotheken, risico’s en adviseren je over de beste hypotheek
  • En natuurlijk over alles wat verder belangrijk is
Ik wil een ander huis kopen

Leuke woning gezien? Ben je aan het rondkijken of heb je al iets gekocht? Bij het kopen van een huis komt veel kijken. Er volgt een spannende periode waarin jij het financiële plaatje goed wilt regelen. Geen overhaaste beslissingen, maar tevreden keuzes. Een eigen huis kopen zorgt ervoor dat je waarde in de vorm van eigen bezit opbouwt en bovendien kies je zelf in welke wijk of regio jij woont.

Het is slim af en toe jouw hypotheek onder de loep te houden. Zodat je zeker weet dat jouw hypotheek nog steeds bij jou past. Want jouw persoonlijke omstandigheden kunnen veranderen. Maar ook de rentestand en wetgeving wijzigen regelmatig. Bekijk daarom eens in de twee of drie jaar samen met ons niet alleen de hypotheek opnieuw, maar ook jouw gehele financiële situatie.

Oh ja, als het alweer een paar jaar geleden is, check dan jouw huidige hypotheek! Wellicht kan het weer goedkoper!

 

Maak hier een afspraak

Ik wil een startershypotheek

Wat is een Starterslening?

Wil je voor het eerst een woning kopen, maar staan de hoge woonlasten in de weg? Met de Starterslening kun je, in de meeste gevallen, toch de woning kopen die jij op het oog hebt. Als je voor het eerst een huis koopt, kun je soms een extra lening krijgen bovenop de hypotheek, deze extra lening is de Starterslening.


Gunstige voorwaarden

De Starterslening, aangeboden door SVN en jouw gemeente, overbrugt het verschil tussen de verwervingskosten van de woning en het bedrag dat je bij de bank maximaal kunt lenen volgens de normen van Nationale Hypotheek Garantie (NHG). De hoogte van de Starterslening hangt af van jouw inkomen, jouw eigen vermogen en de voorwaarden van jouw gemeente. Verder geven veel banken extra korting op de hypotheekrente.


De eerste 3 jaar geen maandlasten

De Starterslening heeft een rentevaste periode van 15 jaar en heeft een looptijd van maximaal 30 jaar. De eerste drie jaar hoef je geen rente en aflossing te betalen. Hierna betaal je in principe rente en aflossing. Indien je denkt de maandlast niet te kunnen betalen, dan kun je, tegen betaling, bij ons een hertoets aanvragen en ga je een maandlast betalen die past bij het inkomen dat jij op dat moment hebt, gekoppeld aan de dan geldende normen van de NHG.


Wij helpen jou verder

Wil jij ook weten of de startershypotheek mogelijk is in jouw woonplaats? De gemeente bepaalt uiteindelijk de voorwaarden waar jij aan moet voldoen. Het is daarom verstandig om je goed te laten adviseren over jouw hypotheek en de mogelijkheden van een starterslening. Ons kantoor kent de regels en helpt bij het inventariseren en kopen van jouw eerste woning.

Maak hier een afspraak

Ik wil mijn eerste huis kopen

Een huis kopen doe je niet zomaar. Je moet een aantal beslissingen nemen. Wil je toch maar huren of juist liever een huis kopen? En wat voor hypotheek is voor jou het meest geschikt? Als je het financiële plaatje rond hebt, kun je op zoek gaan naar jouw droomhuis. Met behulp van een makelaar of ga jij liever zelf op pad? En waar moet jouw huis eigenlijk allemaal aan voldoen?

In ieder geval dien je je goed voor te bereiden op de gesprekken met de makelaar, de verkoper en andere instanties. En je moet niet verder willen springen dan je polsstok lang is.

Woonwensen

Zet jouw wensen op een lijstje. Denk aan: scholen, winkels, transport, speelplaatsen en andere voorzieningen of ruimte om thuis te werken. Woon je liever knus en gezellig en/of heb je veel licht en ruimte nodig? Dus de vraag is: wat zoek jij in een huis?

Hoeveel kunt jij lenen

Voordat je je gaat oriënteren, moet je natuurlijk weten in welke prijsklasse je kunt gaan zoeken. Dat hangt af van de woonlasten die jij kunt en wilt dragen. Bekijken samen met ons welk hypotheekbedrag het beste bij jou past. Nu en in de toekomst.

Op zoek naar jouw droomhuis

je weet wat je kunt lenen. Heb je je droomhuis gevonden, dan is het tijd om te gaan onderhandelen. Doe je dat zelf? Of schakel jij een makelaar in. Let op dat ‘emoties’ niet de overhand krijgen. Je moet natuurlijk niet meer betalen dan realistisch is.

Huis kijken

Het huis gevonden? Dan is het tijd om het huis te gaan bezichtigen. Defecten zijn soms moeilijk zichtbaar en worden niet voor niets soms ‘verborgen gebreken’ genoemd.

Een bouwtechnische keuring is daarom erg verstandig, zeker bij de al wat oudere woonhuizen. Je hebt dan ook meteen een kostenindicatie van de reparatie of het achterstallige onderhoud.

Waarde van woning taxeren

Bij een hypotheek is de woning onderpand voor de lening. De bank wil daarom een taxatierapport. Een taxateur voert de taxatie uit en de kosten hiervan zijn afhankelijk van de waarde van de woning. Ook zijn er taxateurs die een vast bedrag rekenen.

Bieden

Spannend: je weet hoeveel jij kunt lenen en wat je wilt betalen. Nu is het moment aangebroken om een bod te doen op jouw droomhuis.

Naar de notaris

Bij de notaris regel je overdracht van het huis, via de transportakte. De notaris controleert de gegevens bij het Kadaster. Ook de betalingen tussen de geldverstrekker, de verkoper en de koper worden door de notaris geregeld via een zogenoemde ‘derdenrekening’.

Jouw hypotheek regel je via de hypotheekakte, die je tegelijkertijd ondertekent. Hierin staan onder meer de gegevens van de hypotheek, de geldverstrekker en de voorwaarden.

Nazorg

Het is slim af en toe jouw hypotheek onder de loep te houden. Zodat jij zeker weet dat jouw hypotheek nog steeds bij jou past. Want jouw persoonlijke omstandigheden kunnen veranderen.

Maar ook de rentestand en wetgeving wijzigen regelmatig. Bekijk daarom eens in de twee of drie jaar samen met ons niet alleen de hypotheek opnieuw, maar ook joue gehele financiële situatie.

Oh ja, als het alweer een paar jaar geleden is, check dan jouw huidige hypotheek! Wellicht kan het weer goedkoper!

 

Maak hier een afspraak

Ik wil mijn hypotheek oversluiten

Dankzij de lage rente van dit moment worden veel hypotheken overgesloten en profiteren veel mensen van lagere hypotheeklasten. Kunnen jouw hypotheeklasten lager? Daar is in krap 10 minuten achter te komen.

Lagere hypotheeklasten zijn echter niet het enige waar je op moet letten. Met het oversluiten van jouw hypotheek zijn vaak forse kosten (boete, afsluit-, taxatie- en notariskosten) gemoeid. Daarom is het zaak om een deskundige te laten berekenen of deze oversluitkosten opwegen tegen het te behalen rentevoordeel.

Wil jij weten of een verlaging van de hypotheeklasten ook voor jou haalbaar is? Neem dan contact op met ons en laat jouw persoonlijke financiële situatie doorrekenen.

 

Maak hier een afspraak

Ik wil gaan verhuizen

Je woont nu in jouw eigen huis of in een appartement. Maar ja, je wilt gaan samenwonen. Of je partner is in blijde verwachting. Of je wilt simpelweg groter (en gerieflijker) gaan wonen.

De nieuwe regelgeving rond de hypotheekrenteaftrek maakt het noodzakelijk om goed te weten wat jij kunt doen en wat jouw mogelijkheden zijn. Vragen als ‘wat doe je met de bestaande hypotheek en gekoppelde levensverzekering’ of ‘wat doe ik met de overwaarde van de woning’ komen dan aan de orde.

En je moet zien te vermijden dat je je recht op hypotheekrenteaftrek verspeelt.

 

Maak hier een afspraak

Ik wil een tweede huis kopen

In veel gevallen dient een tweede woning als belegging en/of voor recreatieve doeleinden. Wanneer je een hypotheek voor een tweede woning nodig hebt zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden.

Geen hypotheekaftrek 

De hypotheekrente is niet aftrekbaar. Ook niet als de financiering van de tweede woning via de hypotheek op de hoofdwoning loopt. In dat geval wordt het betreffende hypotheekdeel gezien als  consumptief krediet en de rente over dat deel is om die reden niet aftrekbaar. Daar staat tegenover dat de eventuele huuropbrengsten niet belast zijn.

Banken staan niet te springen

Wanneer je een hypotheek wilt nemen op een woning die niet dient als hoofdverblijf zijn er niet veel banken die de aankoop volledig zullen willen financieren. Je moet er rekening mee houden dat jij ook zélf eigen middelen moet inbrengen. Vaak krijg je dan ook nog te maken met een opslag op de rente.

 

Maak hier een afspraak

Ik ga scheiden. Wat zijn de gevolgen voor mijn hypotheek?

Jullie gaan uit elkaar, maar jouw toekomstige woonsituatie is onzeker. Je staat voor een belangrijke beslissing: blijft een van jullioe beiden in het huis wonen of gaat jullie het verkopen?

Voordat je de knoop doorhakt, is het verstandig om je door een hypotheekadviseur te laten adviseren. Deze kan voor alle mogelijke situaties een financieel overzicht maken zodat je in alle rust de juiste beslissing kunt nemen.

Want bij het verbreken van een relatie is het voor beide partijen van belang dat er financiële rust ontstaat.

 

Maak hier een afspraak

Ik wil mijn huis gaan verbouwen

Waarom jouw huis verbouwen?

je woont al een tijd met veel plezier in jouw huis en de buurt bevalt je. Maar inmiddels heb je andere woonwensen. Je wilt een garage of een extra kamer met dakkapel. Een andere reden om te gaan verbouwen is het huis geschikter maken voor je oude dag. Of gewoon voor méér luxe en woongenot. In alle gevallen geldt dat een verbouwing een goede voorbereiding vergt.

Stappenplan

Maak daarom van tevoren een stappenplan. Werk je stap voor stap, dan komje minder snel voor verrassingen te staan. Verbouwen kost geld. Je hebt voldoende geld nodig, denk ook aan mogelijke vergunningen en draag zorg voor een goede planning.

Jouw verbouwing financieren

Natuurlijk heb je een begroting gemaakt en weet je hoeveel de verbouwing gaat kosten. De vraag is dan hoe je de verbouwing gaat financieren. Heb je gespaard, dan kun je dat geld natuurlijk voor de verbouwing gebruiken. Er zijn meer mogelijkheden om een verbouwing te financieren. Bijvoorbeeld via een tweede hypotheek, met een schenking, kortlopend krediet. Kijk ook naar subsidieregelingen die eventueel van toepassing zijn.

Engel Financieel Advies helpt jou graag verder op weg.

 

Maak hier een afspraak

Engel Financieel Advies

Bovenstehuis 16
5427 RM Boekel
T: 0492 – 32 24 94
E:info@viaengel.nl

Bent u op zoek naar een onafhankelijke assurantiebemiddelaar die samenwerkt met vrijwel alle aanbieders van financiële dienstverlening?

Share This